Design interior

18

May 2019

În trecut, interioarele au fost compuse, instinctiv, ca parte a procesului de construcție. Profesia de designer de interior a fost rezultatul dezvoltării societății și a arhitecturii complexe care a apărut ca urmare a dezvoltării proceselor industriale. Dorința utilizării eficiente a spațiului, ușurința în utilizare și designul funcțional au contribuit la dezvoltarea profesiei moderne de designer de interior. Acest termen este mai puțin obișnuit în Marea Britanie, unde profesia de design interior nu este încă reglementată și, prin urmare, strict vorbind, nu este încă oficial o profesie. Profesia de designer de interior este separată și diferită de rolul decoratorului interior, termen folosit în mod obișnuit în Statele Unite.

În India antică, arhitecții au lucrat ca designeri de interior. Acest lucru este evident din referirile arhitectului Vishwakarma - unul dintre zeii din mitologia indiană. În plus, în palatele construite în India, în secolul al 17-lea, se pot vedea sculpturi care prezintă texte și evenimente vechi. În Evul Mediu, picturile de perete din India au fost o caracteristică a vilelor palatului, cunoscute în general ca havelis (Havel este o casă tradițională sau un conac în subcontinentul indian, de obicei unul cu semnificație istorică și arhitecturală). În timp ce cele mai multe case tradiționale îndepărtează clădirile moderne, există aproximativ 2.000 de haveli în zona Shekhawati din Rajashtan, care este un zid video cu picturi artistice.

În Egiptul antic, "casele de suflet" sau modelele de case au fost plasate în morminte ca recipiente de ofertă. Pe această bază, este posibil să se discerne detaliile designului interior al diferitelor locuințe din diferitele dinastii egiptene, cum ar fi schimbările în ventilație, portițe, coloane, loggii, ferestre și uși. În secolele XVII și XVIII și la începutul secolului al XIX-lea, decorarea interioară era o problemă de îngrijorare pentru un gospodar sau pentru un tapițer sau meseriaș ocupat care dădea sfaturi artistice spațiului interior. Arhitecții angajează de asemenea meșteșugari sau meșteșugari pentru a finaliza designul interior al clădirilor lor.

Design comercial
La mijlocul secolului al XIX-lea, serviciile de design interior s-au extins semnificativ, pe măsură ce clasa de mijloc din țările industrializate a crescut și a crescut și a început să se străduiască să se asigure că bogăția din interiorul țării și-a consolidat noul statut. Întreprinderile mari de mobilier au început să se angajeze în designul și managementul interiorului general, oferind mobilierul complet al casei în diverse stiluri. Acest model de afaceri a înflorit de la mijlocul secolului până în 1914, când acest rol a fost uzurpat din ce în ce mai mult de către designeri independenți, adesea amatori. Aceasta a deschis calea pentru apariția unui design profesional interior și apariția unei noi profesii la mijlocul secolului al XX-lea.

În anii 1950 și 1960, tapițeria a început să-și extindă profiturile de afaceri. Ei și-au prezentat profesia pe scară mai largă și artistică și au început să-și facă publicitatea pentru publicul larg. Pentru a răspunde cererii crescânde de contractare a muncii la domiciliu în proiecte precum birouri, hoteluri, studiouri și clădiri publice, aceste întreprinderi au devenit mult mai mari și mai complexe, angajând constructori, dulgheri, plastiri, designeri de textile, artiști și designeri de mobilier. tehnologie pentru a efectua munca. Firmele au început să publice și să distribuie cataloage tipărite pentru diferite stiluri generoase pentru a atrage atenția unei clase de mijloc în creștere.

Pe măsură ce magazinele din departamente au crescut în cantitate și dimensiuni, zonele comerciale din interiorul magazinelor au fost decorate în diferite stiluri ca exemple pentru clienți. Unul dintre cele mai eficiente instrumente de publicitate a fost crearea de săli de model la expozițiile naționale și internaționale în sălile de expoziții pentru publicul larg. Unele dintre primele firme din acest domeniu au fost Waring și Gillow (mese, sertare, dulapuri, dulapuri, baruri etc.), James Shoolbred (dulapuri multifuncționale, mese și mese etc.), Mintons și Holland & Sons Compania a fost lider în proiectarea ceramică, lucrând pe o varietate de dulapuri ceramice diferite, tehnologii decorative și "o lume magnifică de stiluri - forme rococoase cu motive orientale, forme clasice cu modele medievale și granițe în stil Art Nouveau. Aceste firme tradiționale care produc mobilier de înaltă calitate au început să joace un rol important ca consultanți pentru găsirea de clienți de clasă mijlocie pentru gust și stil și au început să încheie contracte pentru proiectarea și decorarea interioarelor multor clădiri importante din Marea Britanie.

068 916 555